(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Langoše
Potřebné ingredience
800g hl.mouky,2 vejce,kelímek kysané smetany,kelímek mléka,lžička soli,40g-1 kostka droždí.Těsto dáme do vymazaného sáčku na 2 h. kynout do lednice.Těsto v lednici vydrží až 3 dny.
zdobení /kečup,sýr cihla,tatarská omáčka
česnek prolisovaný,voda asi 2 PL,sůl -
Postup přípravy
Vytáhnu si placku s těstem jde krásně pracovat,pomohu si válečkem!Smažím v oleji a zdobím dle obrázku,kdo snáší česnek udělám pod kečup česnek s vodou a solí mašlovačkou rozetřu,pak dávám další ozdoby!Jsou křupavé,moc dobré,dětičkám můžete udělat s džemem a šlehačkou :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aknalb6677
(upraveno)
24. 11. 2011, 16:23
aknalb6677
(upraveno)
21. 2. 2011, 15:05
dnes se na ně chystám
marcela54
(upraveno)
24. 2. 2011, 13:20
@aknalb6677
Blani,ať se zadaří,pochutnáte si,určitě!!!Já jiné již nedělám!!!
majas8
(upraveno)
20. 11. 2010, 9:36
Tak já jdu dneska také na langoše, tak jsem zvědavá, už teď se mi zbýhají sliny...
lenach
(upraveno)
31. 3. 2010, 15:41
Ahoj langoše jsou super děkuji
marcela54
(upraveno)
31. 3. 2010, 17:59
@lenach
Děkuji a hlavně že se povedly.
mickalovaS
(upraveno)
28. 1. 2010, 14:13
Opravdu vynikající.
marcela54
(upraveno)
29. 1. 2010, 13:29
@mickalovaS
Ahojky Silvinko,hlavně že se povedly a chutnaly.díky
lucikpucik
(upraveno)
9. 11. 2009, 14:21
Marcelko prosím vás, jak velký má být ten kelímek se zakys smetanou? Dala jsem 200ml a 20ml i mléka, ale nechala vykynout v domácí pekárně, těsto krásně nabylo, ale bylo děsně tuhé po usmažení. Už při kynutí a míchání se mi zdálo hrozně tuhé, nevíte čím to může být?
marcela54
(upraveno)
9. 11. 2009, 20:28
@lucikpucik
Dobrý večer Lucko,kelímek 200ml + tolik mléka,ale po vypracování v pekárně,dát do vymazaného pytlíku mikrotenového do lednice,myslím,že jste tady udělala chybu tuhost odpovídá,lednice udělá ale svoje!!!!!zdraví marcela
Devinka
(upraveno)
8. 11. 2009, 19:22
VÝBORNÉ!!! DÍKY! , Šárka
marcela54
(upraveno)
9. 11. 2009, 20:29
@Devinka
Šárko děkuji
Mach
(upraveno)
6. 11. 2009, 19:10
Marci,právě jsme měli k večeři langoše,SUPER!!!!
marcela54
(upraveno)
6. 11. 2009, 19:43
@Mach
Ahoj Zlatuš,hlavně že chutnali jsem ráda.zdraví marcela
vlocka1
(upraveno)
27. 10. 2009, 22:01
Holky, mám problém. Vyzkoušela jsem už bezpočet receptů na langoše, ale skoro vždycky je mám po upečení takové těžké, spíš, jak chleba či co. Prostě vůbec nejsou nadýchané a lehounké jako ty, které se prodávají. Nevíte čím to může být?
marcela54
(upraveno)
27. 10. 2009, 22:07
@vlocka1
Dobrý večer Helenko,vyzkoušej tyto a jsou moc dobré,dej dost oleje ,aby plavali,jako koblížky Jsou nadýchané a hnedle po vložení do oleje se dělají bubliny,uvidíš,jak se budete olizovat!
Mach
(upraveno)
27. 10. 2009, 10:41
Určo vyzkouším,ze zakysanky to neznám a když vydrží v ledničce 3 dny,super
marcela54
(upraveno)
27. 10. 2009, 21:59
@Mach
Zlatuš,určitě zkuz a jiné již dělat nebudeš,krásně se s těstem pracuje! zdraví marcela
cherba
(upraveno)
26. 10. 2009, 19:48
Škoda že nejde vyklepat
marcela54
(upraveno)
27. 10. 2009, 21:58
@cherba
Pavluš,mocinky dobré,vyzkoušej!